maandag 9 mei 2011

lifestyle: opgeruimd staat netjes

Ik vind het erg belangrijk dat mijn kamer netjes is. Omdat ik me daar prettig bij voel, omdat ik er gewoon niet tegen kan dat mijn 'omgeving' rommelig is. Daar kan ik gewoon om werken, dan is het voor mij teveel gerommel en daar kan ik niet tegen. Word ik kriebelig van. En omdat het lente is: Hier mijn tips voor een lente schoonmaak!

Tip nummer éen
Doe een lekker muziekje op. Voor mij is het dan al veel leuker om op te ruimen en schoon te maken. Je kan natuurlijk kiezen uit veel liedjes, ik zelf had vandaag Who Says op van Selena Gomez, ben echt verslaafd aan dat liedje. Love it.

Tip nummer twee
Zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt. Dus een stofzuiger, een vuilniszak, een dweil, doekjes, dweilvloeistof etc. Dan hoef je ook niet de hele tijd heen en weer te lopen voor spullen, want dan kun je zo aan een stuk door gaan.

Tip nummer drie
Ruim allereerst de vloer op, dus alles ruim je op waar het hoort. Kleding in de wasmand, schoenen in een kast of ergens anders waar je je schoenen hebt staan, en sieraden in je sieradenkistje (of ergens anders natuurlijk). Daarna start je met de kastjes, gooi weg wat je toch niet meer gebruikt of wat je niet meer intressant vind of wat je gewoon niet meer kán gebruiken. Wat heb je er aan, het kost je alleen maar ruimte! En daarna begin je met de 'bovenkant', dus zeg maar je bureau, kaptafel, nachtkastje etc.

Tip nummer vier
Als alles weg is wat je op kon ruimen, begin dan met de stofzuiger. Ik begin het liefst met de vloer, en werk dan naar boven toe. Dus eerst de vloer, dan de plinten (hoort eigenlijk een beetje bij de vloer), en dan je bureau, kastjes etc. (dus afstoffen). Als laatste doe ik nog een keer de vloer, gewoon voor de zekerheid. Als laatste dweil je.

Tip nummer vijf
Spuit een lekker geurtje door je kamer een en doe je ramen open (wel met anti-mug/vlieg ding ervoor natuurlijk), dan ruikt je kamer heerlijk fris, én er komt ook nog 's frisse lucht naar binnen.

Zo dat waren mijn tips dan maar weer. Zo doe ik het trouwens zelf ook, dus vandaar.
Ik ben echt géen schoonmaak-goeroe, dus misschien zou het voor jou niet handig zijn. Ik vind het zelf wel handig, dus vandaar dat ik het met jullie deel!

With love.

11 candy's:

Judith zei

Haha, ik hou helemaal niet van opruimen x] Wij hebben schoonmaaksters die dat doen :P (klinkt alsof ik heel rijk ben, maar dat valt wel mee). Soms moet ik het zelf doen, maar ik prop dan alles gewoon in de kast!

Life of Lisa zei

wat een handige tips! who says van selena gomez is echt een leuk liedje inderdaad! :)

beautyforgirls zei

Ik maak minstens 3 keer per week schoon. Handige tips.
Liefs, xxx

Myrthe zei

Handige tips! ;) x

Brecht zei

Handig !!

Juudith zei

handige tips.. ik ben altijd zo slim om eerst alles op de grond te gooeien, om het daarna nog een keer uit te zoeken en weg te gooien.. :|

Lisa zei

Handige tips, maar wij heben een schoonmaakster en mijn kamer is niet zo heel groot, ik ben alleen maar bezig met papier opruimen altijd.:P Who Says is wel een leuk liedje ja!

Rowan zei

Handige tips, ga na het Bloglovinnen meteen beginnen haha!

Anoniem zei

Handige tips!
ps: het moet toch ''Opgeruimd'' zijn, in je titel? of heb ik dat nu fout? xx ♥

Esmay (admin) zei

@ Anoniem: Oh, ja! Goed dat je dat hebt gezien!

Lieke zei

Is het niet verstandiger om boven aan te beginnen met stoffen en stofzuigen? Als je eerst beneden doet en er valt war naar beneden.. ?


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC