dinsdag 7 februari 2012

column: mijn bestedingen, jou bestedingen

Photobucket
Iedereen geeft z'n geld anders uit. Heel begrijpelijk natuurlijk, we hebben allemaal andere behoeftes. Wat voor de een duur is, is voor de ander weer goedkoop. De een koopt het als een cadeautjes voor zichzelf, voor de ander is het weer de normaalste zaak van de wereld.

Zo zeggen sommige mensen wel 's tegen me waarom ik in godsnaam zoveel geld uitgeef aan nagellak en/of make-up. Daar heb ik eigenlijk niet echt een antwoord op. Of.. eigenlijk wel. Ik hou van het luxe gevoel dat het geeft. De mooie verpakkingen. De betere kwaliteit. Dat laatste hoeft trouwens niet altijd zo te zijn. Maar ik verkies liever éen mooie, dure oogschaduw met pigment van hier tot Tokio, dan tien oogschaduws die geen pigment hebben, maar zo goedkoop zijn dat zelfs een vis ze kan betalen. Ik verkies kwaliteit boven kwantiteit. Maar dat is niet voor iedereen, dat weet ik. Zie het zo: ik heb dit als verslaving, make-up. Dure, mooie make-up. Anderen kopen liever sigaretten, drank, kleding, whatever, voor het geld wat zij verdienen, of krijgen natuurlijk. Maar vaak zeg je niet tegen ze wáarom ze sigaretten kopen, het is dan eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Terwijl dure make-up kopen toch weer een gevalletje apart is. Terwijl je van een pakje sigaretten tóch echt minder lang van kan genieten dan van een lipgloss. Een pakje sigaretten kun je maar even mee, terwijl ik toch wel een paar maanden vooruit kan met een mooie lipstick. Ach, het is maar waar jij behoefte aan heb. Jij stopt misschien liever een sigaret tussen je lippen, ik smeer liever mijn lippen vol met lipstick!

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr

6 candy's:

MissPrettiness zei

Ziet er super mooi uit!

Kimberley(Sweetbeautylife) zei

Deze staat op mijn wishlist!

beautyforgirls zei

Ik heb deze palette ook gekocht. Heel mooi is die, zelf geef ik ook veel geld uit aan make-up en nagellak. Dat snappen veel mensen ook niet.
Liefs, xxx

Inner Beauty Battle zei

Zeer herkenbaar! Ik zie het ook altijd maar zo; sommigen sparen stenen, postzegels, treinen en weet ik veel wat. Waarom is make-up 'sparen' dan anders?

Axelle zei

sommige mensen snapppen het ook niet waarom ik voor een mooi paar schoenen veel geld kan neertellen , zo ben je nu eenmaal, + wat een mooi palette !

Milou zei

I feel you. Je hebt helemaal gelijk! Ik ben het beu om me steeds maar te moeten verantwoorden tegenover mensen over mijn make-up, terwijl sommige vrienden er 400 euro (!!!) per maand tegenaan smijten met drie keer in de week uitgaan. Doe mij dan maar 400 euro Chanel make-up per maand ;-)


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC