donderdag 23 februari 2012

column : head over heels

Photobucket
Vrouwen op van die hoge stiletto's. Vroeger keek ik er vol bewondering naar. Van die smalle, dunne staafjes aan de schoenen. Het geklak op de plafuisen. Het was voor mij allemaal "het". Vanaf het moment dat ik al een klein meisje was met knalrode nagellak - thanks mom - keek ik op tegen dat soort vrouwen. Het gaf me zo'n gevoel dat die vrouwen succesvol waren, dat ze aan de top stonden. En ik dacht: Ooit ben ik ook zo'n vrouw. Ooit.

Tot de dag van vandaag denk ik dat nog steeds. Dolgraag zou ik 's een goed paar hoge Louboutin's willen bezitten of - als het niet anders kan - een stel Prada stiletto's. Would die for. Maar hoe ik het ook went of keer, het kan niet. Probleem : die dingen zijn bitch. Of ... mijn voeten kunnen het gewoon niet aan. En ik denk het laatste. Hoe vaak ik het wel niet oefen, in mijn kamer, buiten of gewoon in de winkel. Het is niet zoals al die vrouwen het doen. Het is geen lopen. Nee, het is strompelen als een lompe koe. I don't know how they do it, maar ik denk dat ik het evenwicht er niet voor heb. En ik zou er vrede mee moeten hebben, maar dat heb ik niet. Ooit, ooit als ik succesvol ben zal en moet ik van die killer heels hebben én er goed op kunnen lopen. Whatever happends.

Edit : en natuurlijk zijn er ook genoeg vrouwen die niet succesvol
zijn er ook op lopen en maar doen alsof.
Maar ik heb het nu wel écht over vrouwen die ook écht succesvol zijn, haha!

Follow: Twitter // Bloglovin // Flickr

3 candy's:

beautyforgirls zei

Dat dacht ik ook altijd en denk ik nog steeds.
Liefs, xxx

Danice zei

Het ligt zeker ook aan je definitie van succesvol zijn. De meeste vrouwen die ik op dagelijkse basis om mij heen zie en als zeer succesvol beschouw dragen juist zelden zulke hakken. Ik ken ook genoeg hakkendragers die ik eerder het tegenovergestelde van eigen succes vind uitstralen: meeliften op het succes van een ander (ordinair dus).

Ik vind hoge hakken dragen zeker ook een bepaalde uitstraling hebben (meestal ben ik ook wel onder de indruk), maar dan eerder dat van zelfvertrouwen dan succes.

Je voeten zijn er overigens niet blij mee op de lange termijn, ook niet de voeten van vrouwen die niet lijken te strompelen. Ik geloof dat Victoria Beckham op dokters advies eigenlijk alleen ballerina's of echte schoenen moet dragen. Het blijft een keuze ... en de keer dat ik mijn 10 cm hoge hakken aan trek, is er standaard de vraag hoe ik er op kan lopen: niet langer dan 10 minuten.

Resy zei

Zelf keek ik vroeger ook op tegen zulke mensen, maar eerlijk gezegd nu niet meer want sommigen zijn echt niet succesvol maar dragen het juist om zo te lijken...
Ik vind het wel altijd prachtig hoe een aantal erop kunnen lopen. Bij mij gaat het lopen steeds wat beter maar ik denk dat ik nooit op een gewone dag zal dragen, puur omdat ik dan nog langer ben dan mijn 1,78...


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC