vrijdag 2 september 2011

persoonlijk: horen dat het wél mooi is

Image and video hosting by TinyPic
"Oh ik heb zulk lelijk haar, het valt zo sluik om mijn gezicht. Ik wil echt krullen, maar ik heb lelijk stijl. Echt zo lelijk." Of ook een hele bekende variant "Oh ik ben zo dik, kijk nou. Het ziet er toch niet uit?!" Dit soort situaties heb je vast wel een keer meegemaakt. Iemand die iets aan zichzelf niet mooi vind, het zegt, en wil horen dat het niet zo is. I don't like it.

Vaak leg je dan juist de nadruk op hetgene wat je niet mooi vind. Vind je je buik "te dik", dan gaan mensen het juist zien, terwijl ze het eerst niet zagen. Vind je je voeten lelijk, dan gaan mensen er juist naar kijken. Terwijl het daarvoor niet eens opviel. En het enige wat je wil horen: "nee hoor, je bent helemaal niet dik." en "Nee hoor, je voeten zijn niet lelijk". 

Echt, zet je over je zogenaamde minpunten heen. Want als jij de nadruk legt op dingen die je niet mooi vind, gaan mensen ze juist zien. En dat is toch wat je juist niet wil? Je voelt jezelf er niet fijn bij want je vind het "lelijk", dus: zeg juist iets positiefs over jezelf. Vind je je voeten niet mooi: oke. Maar misschien heb jij juist benen waar elk meisje jaloers op is. Dus, get over it, en wees blij met wie je bent.

6 candy's:

beautyforgirls zei

Goed artikel, ik heb mij geaccepteerd zoals ik ben. Wees inderdaad blij met wie je bent.
Liefs, xxx

Carolien zei

Ja daar kan ik ook helemaal niet tegen, van die mensen die zeggen 'Oh ik ben zo di-hik!', en die dag echt 50 kilo wegen ofzo. Ik negeer het altijd of zeg eerlijk dat ze zicht niet moeten aanstellen, en dat iedereen wel weet dat ze het alleen maar zeggen om het tegendeel te horen.
Klinkt niet echt vriendelijk, maar het ís wel zo.

Bibiane zei

Het heeft jaren geduurd voor ik mezelf kon aanvaarden. Nu is het gelukt en voel ik me super super gelukkig :) geen beter gevoel dan dat :)
En ik loop trouwens liever dan dat ik mezelf uithonger ;)

robin zei

so true! ik word daar ook gek van want vaak die het zeggen hebben het geeneens en die het wél hebben zeggen het niet, typisch hé? ik heb er zo hekel aan die aandacht vragende meisjes pff...

vera zei

ik vind je artikels echt goed, maar vaak zo kort! misschien kun je proberen langere artikels te maken ofzo?

Alyssa zei

Amen!
Ik heb mezelf ook (eindelijk) geaccepteerd zoals ik ben & ik voel me er alleen maar beter door :D


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC