zaterdag 19 maart 2011

Personal: Tsss, you copy-cat!

Er zijn best nog wel wat bloggers die anderen nadoen. Qua foto's, maar ook schrijfstijl, en dat soort dingen. En die worden dan meestal copy-cat's genoemd.
Maar waar is dat eigenlijk voor nodig?Ik heb namelijk best wel vaak dat ik een artikel bedenk en maak, en dat ik dan eventjes op internet ga 'surfen' (dat klinkt echt dom, haha), en dat ik dan bij een blog hetzelfde zie.
Niets is zo frustrerend als dat. Meestal zet ik het dan gewoon online, maar ik vind het dan wel weer lullig voor de andere persoon, want hij heeft er hard aan gewerkt. Nouja, ik, als copy-cat, ook wel. Maar toch. En ik kan er dan niks aan doen, maar toch is het irritant.

En zo heb je dat wel bij meerdere dingen. Zoals ook de namen. Heel veel blognamen lijken op elkaar. Maar wat kunnen hun eraan doen? Misschien kennen ze die blog helemaal niet, en bedenken ze het echt zelf. Oke, sommigen.... Maar daar praten we nu niet over, haha!

Maar, op een of andere manier vind ik dat dan wel weer een compliment naar die ander toe. Want jij vind het zo leuk wat hij/zij heeft gedaan, dus wil jij het ook doen. Dat betekend dan toch alleen maar dat hij/zij het leuk vind?!  In mijn ogen is dat een compliment, in iemand anders ogen is dat copy-catten. Tja...

Achja, misschien noemen ze mij nu ook wel een copy-cat omdat er al zoveel artikels hierover te vinden zijn. Maar ja, copy-catters RULES soms!

Love.

6 candy's:

Romy zei

Haha, en gelijk heb je!

Lisa zei

Ik heb ook soms dat als ik een artikel plaats dat iemand anders dan toevallig net wat eerder is. Zo frustrerend is dat!

Juudith zei

Goed gesprokenn!!

Rowan zei

Hmm je hebt wel een beetje gelijk. Maar ik heb een keer op een blog gezien dat iemand het artikel letterlijk van mij gekopieërd had én mijn foto's erbij had geplaatst zonder een link of iets. Ja sorry, maar dat vind ik dan weer net níet goed, haha.

Esmay (admin) zei

@ Rowan: Ja dat is dan wel een beetje (beetje erg) stom!
Als ze er dan een link ofzo naar jou toe had geplaatst, maar dát nog niet eens.

Anoniem zei

Ik vind copycats heel iritant. Als ze er gewoon een bronvermelding bij zetten vind ik het prima. Maar anders niet.
Liefs, xxxx


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC