maandag 10 oktober 2011

persoonlijk: kiezen is moeilijk

Image and video hosting by TinyPic
In life moet je heel veel kiezen, en dat vind ik echt heel erg moeilijk. Er zijn belangrijke keuzes die je moet maken. Welke school, sectors, en na de middelbare school komen keuzes van wat je wil worden, welke opleiding daarbij hoort en welke school, en waar die school dan staat. Ik hoor jullie zuchten. Ja, het is moeilijk.

Ik heb het er net zo moeilijk mee als jullie. Ik vind het erg moeilijk om mijn na-opleiding te gaan kiezen, omdat ik zoveel leuk vind. Al heb ik nu wel iets waar ik graag meer over wil weten, omdat me dat erg leuk lijkt. Maar dan heb je nog de keuze aan scholen. Er zijn zóveel scholen die allemaal andere dingen te bieden hebben. Pfff.

Jep, kiezen is moeilijk. Soms moet je beslissen op basis van gevoelens en volg je je hart, en soms moet je beslissen op basis van tactische dingen. En soms is dat goed en soms ook niet. Maar dat maakt het leven juist spannend. #ditzegteenteenager En als alles oké gaat, lijkt het me ook niet zo heel erg tof meer. Geen challenges meer, beetje saai. So, make life hard.

5 candy's:

beautyforgirls zei

Ik doe nu een opleiding, al 3 jaar. En daarvoor zat ik ook met dit dilemma. Ik wist ook niet wat ik wou en moest veel keuzes maken.
Liefs, xx

Moniek zei

Ja, lastig is dat he! Ik zou vooral veel open dagen bezoeken en veel vragen stellen aan de leerlingen daar, die kunnen je een goed beeld van een opleiding/school geven. En als het kan je opgeven voor een meeloopdag!

justine-holvoet zei

Ik kon mijn keuze niet doen, dus nu zit ik in een aansluitende richting, in de hoop dat ik hierna misschien de opleiding kan doen die ik eigenlijk wil, met verschillende vrijstellingen. Soms is het niet alleen wat je wil, je moet vaak ook rekening houden met andere factoren, en het is dat wat het zo moeilijk maakt om te kiezen.

Fleur zei

Ik moet voor volgend jaar ook een keuze maken... Spannend! Succes met je keuze!

Tineke zei

iene miene mutte... :D (Al zou ik op die manier geen studie keuze maken, yikes!)


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC