donderdag 27 oktober 2011

column: portomon-NEE

Image and video hosting by TinyPic 
Stel je eens voor: je loopt door een random beauty*winkel, don't matter welke, en je hoort de beauty*producten gewoon roepen. Die overheerlijke, naar zee ruikende bodylotion, en dat ene make-up paletje met die geweldige herfst tinten. Ze roepen je naam. Je kijkt om je heen om te kijken of er niemand naar jou kijkt en grist ze dan mee en stopt ze in je mandje. Loopt, rént bijna, naar de kassa en legt het allemaal op de toonbank, voorzichtig natuurlijk. Slik... €31.00. Je denkt er niet bij na, je hand haalt de pinpas al door het automaat en je vingers tikken de viercijferige code al in. Je krijgt een tasje mee en loopt snel de winkel uit. Met de spullen. Terwijl je eigenlijk had voorgehouden niks te kopen. Zucht...

Dit soort situaties zijn me bekend. En ik denk ook dat jij de situatie herkennen, ondanks dat je het niet wilt toegeven. En er zijn wel middeltjes als no-buys, maar hoe vaak ik het ook probeer, no-buys zijn niet aan mij besteed. Al geef ik in die maand niks uit, de volgende maand ga ik weer helemaal los, wat ook niet echt de bedoeling is. Toch moet ik een keer voor mezelf "nee" leren zeggen tegen de beautyproducten die in de beautyboetiek te koop zijn. Waarom zou het anders portomonNEE heten?!
* het kunnen ook fashion winkels zijn, of sieraden winkels.
 In ieder geval een winkel waar jij de verleiding niet kan weerstaan.

7 candy's:

Resy zei

erg leuk schreven!

Ellen zei

Dat is inderdaad herkenbaar.
Vooral dat van maanden dat je niets uitgeeft en dan andere maanden dat het geld zo wegvliegt.

Céleste zei

Zo herkenbaar!

beautyforgirls zei

Dit is echt een hele herkenbare situatie.
Liefs, xxx

Kira zei

Ik herken dit wel, maar dan niet met make-up maar met kleding. Weet inmiddels haast niet meer wat ik in mijn kledingkast heb hangen.

Aleida zei

Heel herkenbaar, ik laat tegenwoordig mijn pinpas thuis, werkt ook onwijs goed ;)

Sacha zei

Haha herkenbaar. Wat misschien goede tips zijn is om alleen maar cash geld mee te nemen. Dan kun je nooit meer uitgeven dan je van tevoren in gedachte hebt, en wat ook handig is, is van tevoren te beslissen waarvoor je gaat kijken. Wil je een bepaalde tas van de h&m bijvoorbeeld: pak de tas, koop hem en ga de winkel uit.


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC