vrijdag 8 oktober 2010

Personal: Bang in het Donker

Vandaag weer een persoonlijk artikel. In dit artikel vertel ik iets over mezelf, wat mij bezig houd, wat ik dagelijks doe, of zeg of denk. Vandaag een artikel over Bang in het Donker.
Dit is écht mijn fobie :$!


Jep. Ik ben bang in het donker! Ik kan er niks aan doen. En meestal ben ik ook niet alleen in een donker huis, maar ik ben echt bang! Ik hou er gewoon niet van om 's avonds alleen te zijn, nu het zo snel alweer donker word. Ik word er bang van!
Maar gelukkig is mijn zus er altijd als mijn ouders weg zijn, en dat moet ook zo blijven,
want ik vind het zoals ik al zei maar niks om alleen thuis te zijn. Altijd hoor ik wel wat, en dan denk ik (hoe erg eigenlijk!) dat er iemand is. Ik kan er echt niks aan doen!
Of als ik alleen door het donker moet fietsen, dan denk ik altijd dat er of iemand achter me fietst, of dat iemand uit de bosjes komt rennen.
Ik weet dat ik dat niet moet denken, omdat je daar alleen maar banger van word,
maar ja, ik kan op die momenten niet anders denken.


Hier zou ik dus KEIHARD fietsen! Echt heel erg hard. Bah, gadverdamme!

Ja, heel erg raar. Ik ben 14, en ik durf niet alleen thuis te zijn?! I know. Jullie weten vast wel dat ik 1 keer ben verhuist (niks ernstig, ik bleef in hetzelfde dorp!), en in dat oude huis durfde ik wel alleen te zijn. Hoe raar dat ook is, aangezien dat huis wat verder weg was, dus niet met heel veel huizen erbij, wat "afgelegen". En nu woon ik in de nieuwbouw, en ik durf niet alleen te zijn.
Ja, het is echt waar.

En nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, waar zijn jullie bang voor, of het nu spinnen zijn, of bang voor kleine ruimtes; Just tell me! Ik ben benieuwd!

Haha, toevallig fiets ik vanavond ook in het donker met 2 vriendinnen haha,
we gaan namelijk uit, en we gaan gewoon fietsend terug. Ik word al bibberig als ik eraan
denk, maar goed, ik doe het gewoon :)!

Veel liefs, Esmay

9 candy's:

Frauke zei

Ik ben niet echt bang maar als ik echt om middernacht naar huis moet fietsen dan ben ik toch wel bang. Alleen, buiten, in het donker: brr. Hihi. Maar ik ben vooral bang van grote spinnen haha.

Elske zei

Volgens mij ben ik nergens echt bang voor. (:

Eline zei

Wat naar dat je zo bang bent voor het donker. Wat denk je dat er kan gebeuren als het donker is? En heb je al eens overwogen om hier therapie voor te nemen? Met een paar sessies ben je namelijk waarschijnlijk van je angst af!

Anoniem zei

Ik ben eigenlijk nooit bang in het donker. Maar ik vind het wel leuk dat je erover schrijft. Dit is een heel handig artikel. Ik ben wel bang voor spinnen en dan bedoel ik ook echt gilbang. Ook kan ik niet tegen kleine ruimtes. Claustofobies. Ofzo. En verder heb ik een enorme fobi voor tandartsen en dokters. Zo erg dat ik soms van angst en spanningen flauw val. Hahaha, erg he:P Liefs, xxxxc

Josephine zei

Ik durf het ook niet, ben heel bang door het donker! Een keer was het 's ochtends schrok ik van mijn eigen schaduw -.-

Esmay (admin) zei

@ Eline: Zo ernstig is het ook weer niet hoor haha :P!

Natasja zei

Nee, ben eigenlijk totaal niet bang in het donker en ook niet om alleen thuis te zijn. Niet dat ik het gezellig vind om in m'n eentje 's avonds thuis te zitten, maar heb er geen problemen mee. Ik heb geen broertjes en zusjes, dus ben wel gewend om soms alleen te zijn. Ergens echt héél bang voor zijn ben ik niet. Ik vind spinnen eng, maar nou niet zo erg dat ik dan ga schreeuwen ofzo. Maar ik denk dat wel meer mensen bang zijn in het donker hoor, hoef je je helemaal niet voor te schamen!

Elisa zei

Ik vind in het donker over straat ook best eng in mijn eentje..
Thuis ben ik ook wel eens bang als mijn ouders al op bed liggen en ik ook.

Leila. zei

Ik vind het niet eng om alleen thuis te zijn opzich. Alleen in het donker fietsen vind ik ook niet eng maar ik mag het niet alleen, met vrienden wel maar dat vind ik juist gezellig!
Mijn fobie zijn echt lieveheersbeestjes, gadver! :$
xoxo


my sweet candy life is begonnen op 13 augustus 2010 als 'n blog die niet echt een catergorie had. en ... dat heeft de blog eigenlijk nog steeds niet. alles wat online komt is in ieder geval 100% esmay - dat ben ik -.
maar weetje, misschien moet je me maar gewoon volgen, dan word je wel op de hoogte gehouden, ghihi. ^-^

Follow my sweet candy life

mail

esmaydeolde@gmail.com
Mogelijk gemaakt door Blogger.

archief

GFC